Hvorfor Smart Chargers og OCPP?

Der er et stort antal ladeboxe / ladestandere til rådighed på markedet fra mange forskellige leverandører.

Mange af disse er "Smart Chargers", som gør det muligt at styre en række funktioner i opladeren, f.eks. opladning, når elprisen er lav, eller undgå at oplade, når belastningen på lysnettet, der leverer elektricitet til boligkooperativet eller ejerlejligheden, er høj.

 

Langt de fleste af disse ''Smart Chargers'' er forberedt på tilslutning til nettet og kan kommunikere med et underliggende kontrolsystem til opladningssystemet.

 

For at du som kunde kan vælge opladere og ledelsessystemer uafhængigt, har de fleste aktører i branchen aftalt og udviklet en standardkommunikationsprotokol kaldet OCPP. (Open Charge Point-protokollen). Sørg for, at dine leverandører af opladere og styresystem (CSMS) leverer løsninger, der er OCPP-certificerede.

 

På denne måde risikerer du ikke at blive låst fast til en særlig leverandør af opladere og/eller opladningssystem, hvis noget ikke fungerer i opladere eller i opladningssystemet. Du skal derefter frit kunne vælge forskellige opladningsbokse eller vælge en anden tjenesteudbyder, hvis du ønsker det. 
 

Certificerede opladere

I slutningen af ​​september 2021 er mere end 40 forskellige ladestationsmodeller blevet testet og certificeret i SmartCharge, dette udvides løbende.

Nedenfor er en oversigt over hvilke producenter af ladebokse, der har certificerede opladere hos os.

 

Dette gælder både hurtigopladere (DC -opladere) og normale opladere (AC-opladere).

 

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til en speciel model ladestation.

Sertifiserte-ladere.png

Electric Freeway SmartCharge er et CSMS-system/Backend-system udviklet af det norske softwarefirma Current Eco AS. Dette system er OCPP-certificeret af Open Charge Alliance (OCA), som er en international aktør til administration, udvikling og certificering af OCPP-protokollen.
 

Ud over den generelle certificering udføres lokal test og certificering af relevante opladere, før de sættes op og tilsluttes SmartCharge-systemet. Dette er for at sikre, at opladerne fungerer korrekt i vores driftsmønster.