Hvorfor Smart Chargers og OCPP?

Der er et stort antal ladestandere til rådighed på markedet fra mange forskellige leverandører.

Mange af disse er "Smart Chargers", som gør det muligt at styre en række funktioner i opladeren, f.eks. opladning, når elprisen er lav, eller undgå at oplade, når belastningen på lysnettet, der leverer elektricitet til boligkooperativet eller ejerlejligheden, er høj.

 

Langt de fleste af disse ''Smart Chargers'' er forberedt på tilslutning til nettet og kan kommunikere med et underliggende kontrolsystem til opladningssystemet.

 

For at du som kunde kan vælge opladere og ledelsessystemer uafhængigt, har de fleste aktører i branchen aftalt og udviklet en standardkommunikationsprotokol kaldet OCPP. (Open Charge Point-protokollen). Sørg for, at dine leverandører af ladestandere og styresystem (CSMS) leverer løsninger, der er OCPP-certificerede.

På denne måde risikerer du ikke at blive låst fast til en enkelt leverandør af ladestandere hvis noget ikke fungerer i  opladningssystemet. Du skal derefter frit kunne vælge forskellige ladestandere eller vælge en anden tjenestetilbyder, hvis du ønsker det. 
 

Certificerede opladere

I slutningen af ​​september 2021 er mere end 44 forskellige ladestandere blevet testet og certificeret i Electric Freeway SmartCharge, dette antal udvides løbende.

Nedenfor er en oversigt nogle producenter af ladestandere, der har certificerede opladere hos os.

Dette gælder både hurtigopladere (DC -opladere) og normale opladere (AC-opladere).

 

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til en speciel model ladestander.

Sertifiserte-ladere.png

Electric Freeway SmartCharge er et CSMS-system/Backend-system udviklet af det norske softwarefirma Current Eco AS. Dette system er OCPP-certificeret af Open Charge Alliance (OCA), som er en international aktør til administration, udvikling og certificering af OCPP-protokollen.
 

Ud over den generelle certificering udføres lokal test og certificering af relevante opladere, før de sættes op og tilsluttes SmartCharge-systemet. Dette er for at sikre, at opladerne fungerer korrekt i vores driftsmønster.